vrijdag 26 september 2014

Twee keer de held die hij was

Na het regisseren van de animatiefilm The Iron Giant werd regisseur Brad Bird door Pixar gevraagd om een nieuwe computer animatiefilm schrijven en te regisseren. Met "The Incredibles" uit 2004 maakte hij zijn computeranimatie debuut.
Bob en Helen Parr wonen met hun kinderen in een buitenwijk en leven een normaal leven. 15 jaar geleden waren ze echter de superhelden Mr Incredible ( Craig T Nelson ) en Elastigirl ( Holly Hunter ), maar door een rechtszaak moesten alle superhelden hun acties stoppen. Als Bob een kans krijgt om weer voor superheld te spelen grijpt hij die aan, maar hij zal de superkrachten van de hele familie nodig hebben om de wereld te redden.
De kracht van Pixar is dat ze regisseurs kiezen waarvoor verhaal net zo belangrijk is als de mooie plaatjes. Bird zet een geweldig verhaal neer, met zeer veel kleine details die de wereld zijn realisme geven. De animatie is weer van zeer hoog niveau en breekt weer nieuwe hoogtepunten. Een geweldige film voor het hele gezin met veel actie en spektakel maar ook sterke persoonlijk scenes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten