zondag 22 maart 2015

Zaal 8 naar de Hel, Zaal 2 naar de Hemel

Sommige films zijn moeilijk in een bepaald genre in te delen zoals ook het geval is met de film "Walter" uit 2015 van regisseur Anna Mastro. Het is niet echt een comedy, het is niet echt een dramafilm, en ook niet echt een romantische film, maar het is een beetje van alle drie.
Walter ( Andrew J. West ) scheurt de kaartjes in de plaatselijke bioscoop en beslist daarmee wie naar de hel gaat en wie naar de hemel gaat. Toen Walter tien jaar oud was maakte hij een deal met God om het eeuwige lot te bepalen van iedereen die hij tegen komt in ruil voor de hemel voor zijn vader. Walter heeft zijn dagelijkse routine totdat de mysterieuze Greg ( Justin Kirk ) opduikt en die hem dwingt om de betekenis van zijn leven en zijn toekomst nader te bekijken.
De film is zeer rustig en het komt er in feite op neer dat je naar een korte periode in het leven van Walter kijkt en je ziet hoe hij langzaam maar zeker de controle begint te verliezen. West zet een sterk karakter neer en wordt omringt door bijrollen van o.a. William H. Macy, Neve Campbell, Virginia Madsen en Milo Ventimiglia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten