zondag 6 april 2014

Let je goed op?

Na hun succesvolle samenwerking in de film Batman Begins besloten regisseur Christopher Nolan ( Memento ) en acteur Christian Bale ( The Fighter ) wederom samen te werken in de film "The Prestige". Ook Batman Begins acteur Michael Caine ( Now You See Me ) deed weer mee.
In de film draait het om de twee voormalige vrienden, Robert Angier ( Hugh Jackman ) en Alfred Borden ( Bale ) die beide assistent waren van een illusionist, maar na de dood van de vrouw van Angier geeft hij Borden de schuld en worden ze vijanden. Beide groeien uit tot top illusionisten die elkaars shows saboteren. Als Borden een geweldige nieuwe truck heeft uitgevoerd raakt Angier volledig geobsedeerd en doet er alles aan om het geheim te onthullen.
Nolan brengt het beste in beide acteurs naar boven en brengt een zeer sfeervolle magische film ten tonele. Geweldige spanning, een sterk verhaal en mooie bijrollen van Scarlett Johansson en David Bowie zorgen voor een avond vol verwondering en een film die je graag meteen nog een keer wil bekijken nadat je hem hebt gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten