dinsdag 29 april 2014

Criminaliteit heeft een nieuwe vijand

Toen bekend werd dat er een remake van de cult klassieker Robocop ( 1987 ) van regiseur Paul Verhoeven werd gemaakt werd daar niet direct positief op gereageerd. De zeer gewelddadige film had al een aantal vervolg films gekregen en een tv serie, die allen niet echt konden tippen aan het origineel. Verhoeven zelf bracht al naar buiten dat hij niet te popelen stond om de nieuwe film te gaan kijken. Maar dat stond regisseur José Padilha niet in de weg en dus werd "Robocop" een feit.
Alex Murphy (Joel Kinnaman) is een zeer goede politieagent die tijdens zijn strijd tegen crimineel Antoine Vallon ( Patrick Garrow ) levensbedreigend gewond raakt. Multinational OmniCorp onder leiding van Raymond Sellars ( Michael Keaton ) grijpt deze kans aan om Murphy in de ultieme crimefighter te maken die half mens en half machine is. Dr. Dennett Norton ( Gary Oldman ) voort de revolutionair operaties uit en Robocop is geboren.
Deze nieuwe versie is zeker een vermakelijk film en ziet er gelikt uit. Helaas heeft Kinnaman niet de charmes die Peter Weller als originele Murphy had en dat maakt het moeilijk om emoties bij het publiek op te wekken waardoor men niet echt verbonden raakt met het lot van Murphy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten