woensdag 21 mei 2014

De film die ze denken dat ze maken ... is geen film meer

Ben Stiller kennen we als acteur van zijn komische rollen, maar daarnaast is hij ook een talentvolle regisseur en schrijver. In "Tropic Thunder" is hij het alle drie.
Een groepje acteurs waaronder wereldsterren Tugg Speedman ( Stiller ), Kirk Lazarus ( Robert Downey Jr. ) en Jeff Portnoy ( Jack Black ) zijn in Vietnam om de memoires van een oorlogsheld te verfilmen. Als de film in grote problemen raakt en beginnend regisseur Damien Cockburn ( Steve Coogan ) gevaar voor zijn baan ziet, bedenkt hij een plan on de acteurs in de jungle te droppen om meer realiteit in het acteren te krijgen. De acteurs krijgen met een drugsbende te maken waarvan ze denken dat het ook acteurs zijn. Nu moeten ze de soldaten echt worden die ze al speelden.
Tropic Thunder is een geweldige combinatie van actie, humor een goed verhaal en mooie karakters. De film heeft vele cameo's maar de beste cameo rol is voor Tom Cruise als vuilbek Producent Less Grossman met als hoogtepunt een zeer foute dans tijdens de end credits.
Leuke DVD funfact: in de film heeft Downey Jr. een zin dat hij als method actor altijd in karakter blijft tot na het DVD commentaar, en inderdaad als je de Unrated DVD hebt praat hij tijdens het audio commentaar de hele film als het karakter Kirk Lazarus ( die zijn huid pigment donker heeft laten maken om een Afrikaan Amerikaans personage te kunnen spelen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten