maandag 12 mei 2014

Om tegen monsters te vechten hebben we monsters gemaakt

Guillermo del Toro ( Hellboy) trakteert ons op een visueel spektakel met de film "Pacific Rim" een ode aan de Japanse Monster films en Anime.
Buitenaardse monsters, die Kaiju genoemd worden komen via een scheur in de oceaanbodem en verwoesten de aarde. De mens probeert terug te slaan door immense robots, Jaegers genoemd, in te zetten om de Kaiju te bevechten. Dit leek een tijd lang goed te gaan, maar de Kaiju komen steeds sneller achter elkaar en worden steeds krachtiger. Een oude piloot van een Jaeger ( Charlie Hunnam ) wordt teruggeroepen om samen met een trainee ( Rinko Kikuchi ) de definitieve strijd aan te gaan en de aarde te redden van de apocalyps.
Del Toro laat filmkijkers altijd iets zien wat ze nog nooit eerder hebben gezien en dat is nu zeker het geval. Een epische strijd tussen machine en monster in geweldige settings en de meest bizarre omstandigheden. Ok, het verhaal is niet heel erg diep, maar je kan zeker ruim 2 uur heerlijk genieten en natuurlijk is Ron Perlman ( de lucky charm van Del Toro ) ook in deze film van de partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten