zondag 11 mei 2014

Jullie Russen denken graag dat jullie dichters zijn, maar misschien zijn jullie gewoon lichtgeraakt

Er waren tot nu toe 4 films gemaakt met in de hoofdrol Jack Ryan, het karakter uit de boeken van schrijver Tom Clancy. Daar is nu een 5de film aan toegevoegd met "Jack Ryan: Shadow Recruit". Een groot verschil is echter dat de voorgaande films allemaal gebaseerd waren op de boeken van Clancy en deze film maakt slechts gebruik van de karakters. Chris Pine ( Star Trek ) zet deze keer Ryan neer en komt zo in een mooi rijtje acteurs terecht. Zijn voorgangers waren namelijk Alec Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck.
Ryan doet een economie studie tijdens 9/11 en besluit om bij de marine te gaan om in Afghanistan te vechten. Daar red hij twee man uit een helikopter crash en breekt zelf zijn rug. Tijdens zijn rehabilitatie krijgt hij de aandacht arts in opleiding Cathy ( Keira Knightly ) en van Harper ( Kevin Costner ) die wil dat hij zijn studie afmaakt zodat hij hem een baan bij de CIA kan aanbieden als analist. 10 jaar later ontdekt Ryan een plot vanuit Rusland om de economie van Amerika ten gronden te brengen.
Kenneth Branagh ( Thor ) regisseerde niet alleen deze film, hij speelt ook de Russische badguy Viktor Cherevin. Branagh bewijst wederom dat hij een goed oog heeft en prachtige beelden neerzet. Het verhaal is aardig maar haalt het qua spanning niet bij de echte Clancy verhalen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten