zondag 2 maart 2014

Iedereen licht op om te overleven

Eén van de kanshebbers voor beste film vanavond bij de Oscars is 10 keer genomineerde "American Hustle" van regisseur David O Russel ( The Fighter, Three Kings ). Of hij die ook verdient, ik denk het niet. De film heeft een aardig verhaal, solide acteerwerk en zet een aardig tijdsbeeld neer, maar het is geen film die je vaker dan één keer zal kijken en hij zal je waarschijnlijk ook niet lang bijblijven.
Het verteld het fictionele verhaal van een waargebeurde periode van schandalen met betrekking tot vastgoed en politieke corruptie uit de jaren 70 en 80 in Amerika. De briljante oplichter Irving Rosenfeld ( Christian Bale ) en zijn verleidelijke partner Sydney Prosser ( Amy Adams ) moeten onder druk gaan werken voor FBI agent Richie DiMaso ( Bradley Cooper ). Hij brengt ze in een wereld van powerbrokers en de maffia om burgemeester Polito ( Jeremy Renner ) en een aantal raadsmannen op illegale zaken te betrappen.
Het verhaal zal in Amerika misschien wat meer tot de verbeelding spelen, maar daarbuiten blijft het een film over oplichters en een redelijk saaie versie hiervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten