woensdag 19 maart 2014

Iets slechts komt deze kant op

Het is alweer het derde schooljaar voor Harry Potter ( Daniel Radcliffe ) in "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" en nadat hij is weggelopen van huis komt hij erachter dat moordenaar Sirius Black ( Gary Oldman ) is ontsnapt uit de Azkaban gevangenis en achter Harry aanzit. In de trein naar school ontmoeten Harry, Ron ( Rupert Grint ) en Hermione ( Emma Watson ) hun nieuwe defence against the dark arts leraar, professor Lupin ( David Thewlis ) die Harry helpt om zijn angsten te overwinnen.
Het derde deel heeft een andere regisseur, namelijk Alfonso Cuaron ( Gravity ) en dit is goed te merken aan de beelden en de sfeer van de film. De wonderlijke toverkunst uit de eerste twee delen heeft plaats gemaakt voor een meer realistische kijk op magie. De film is weer een stuk volwassener geworden en een stuk donkerder wat perfect past bij het verhaal. Cuaron houd van een bewegende camera en lange mooie camerashots en dit brengt de film naar een nieuw niveau.
De film serie heeft in dit derde deel helaas afscheid moeten nemen van acteur Richard Harris die in de eerste twee delen Professor Dumbledore speelde. Na het overlijden van de acteur is Michael Gambon gekozen om zijn rol over te nemen en dit was even wennen, maar in de opvolgende films heeft hij een zeer sterke Dumbledore neergezet en een waardige opvolging van Harris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten