maandag 31 maart 2014

Hij kwam niet op zoek naar problemen, maar de problemen kwamen naar hem op zoek

Dat je een film kan maken voor $ 7000,- die daarna uit zal groeien tot ware cult hit, blijkt uit de film "El Mariachi" van Robert Rodriguez ( Sin City ). Hij wilde eigenlijk een film maken voor de Mexicaanse videomarkt als oefening, maar de film kwam op het Sundance Festival en scoorde zeer goed bij het publiek. $ 3000,- van het budget is verdient door Rodriguez door zich als testpersoon 30 dagen te laten opsluiten in een kliniek om nieuwe medicijnen te testen. Daar kwam hij ook Peter Marquardt tegen die de rol van Badguy Mauricio op zich nam.
De film gaat over een Mariachi ( Carlos Gallardo ) die van stadje naar stadje trekt om met gitaaroptredens een boterham te verdienen. Als zijn gitaarkist per ongeluk wordt verwisseld met eenzelfde exemplaar gevuld met wapens wordt hij aangezien voor een moordzuchtige crimineel en moet hij een hele bende moordenaars van zich afhouden.
Deze Spaanstalige film was de doorbraak van Rodriguez en hij heeft later nog twee Engelse vervolgdelen ( Desperado en Once Upon a Time in Mexico ) gemaakt met Antonio Banderas in de titel rol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten