zaterdag 1 maart 2014

Het sprookje dat zich niet zal gedragen

Matthew Vaughn begon zijn carrière als product van Guy Ritchie films ( Snatch, Lock stock.. ) en zijn eerste film als regisseur Layer Cake was ook in eenzelfde stijl als de Ritchie films. Zijn tweede film was een complete ommekeer. "Stardust" is een sprookje voor volwassenen en een echte blockbuster, maar Vaughn weet zijn independent achtergrond goed te gebruiken om de film toch realistisch te maken.
Als Tristan Thorn ( Charlie Cox ) samen met het meisje waarop hij verliefd is een vallende ster ziet, belooft hij haar de ster te brengen in ruil voor haar hand. De ster is echter in het sprookjesland Stromhold aan de andere kant van de muur gevallen en is geen steen meer, maar een jonge vrouw Yvaine ( Claire Danes ). Tristan wil Yvaine naar zijn grote liefde brengen en haar daarna weer naar de sterrenhemel te sturen. Hij is alleen niet de enige die de ster graag wil hebben. Een groep heksen onder leiding van Lamia ( Michelle Pfeiffer ) wil haar hart om het eeuwige leven te krijgen en een aantal prinsen wil haar vinden omdat ze een juweel draagt die hun de troon kan schenken.
Stardust is een fantastische film, met een mooi verhaal en leuke bijrollen van Robert de Niro als homoseksuele piraat, Ricky Gervais als gluiperige handelaar en Ian McKellen als verteller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten