zaterdag 2 augustus 2014

De opkomst van Electro

Toen in 2012 een reboot werd gemaakt van de Spider-Man franchise met de film The Amazing Spider-man werd door menigeen gedacht waarom moet je zo snel een reboot maken aangezien de laatste Spider-man film pas uit 2007 komt. Maar de film gaf een frisse en nieuwe kijk op het karakter en Andrew Garfield ( Peter Parker / Spider-man ) bracht een nieuwe stijl. En natuurlijk kon een vervolg niet uitblijven.
In "The Amazing Spider-man 2" moet Spidey het opnemen tegen Electro ( Jamie Foxx ) een voormalige computer nerd die door een ongeluk met elektriciteit opeens vol stroom staat.
Maar dat is helaas niet het enige verhaal in de film. De 142 minuten zijn volgepropt met allerlei verhaallijnen die geen van allen echt goed uit de verf komen. Zo word Harry Osborn ( Dane DeHaan ) geherintroduceerd alleen maar om hem zeer snel te laten afzakken om te veranderen in de Green Goblin en dit is duidelijk alleen maar een introductie voor een vervolg film. Dit had beter compleet uit deze film gelaten kunnen worden, want het draagt niet veel bij en maakt het alleen maar onsamenhangender.
Het acteer werk is op goed niveau, de effecten zien er weer geweldig uit, maar zonder goed verhaal is dit toch niet echt een blijvende film geworden en nodigt het niet echt uit voor deel 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten