maandag 25 augustus 2014

Laat ze vechten

Over het fictieve dinosaurusachtige monster Gojira ( Godzilla ) zijn sinds 1954 vele films en series gemaakt met name in Japan. In 1998 probeerde Roland Emmerich ( The Day after Tomorrow ) een Amerikaanse versie te maken maar met niet veel succes. Dit weerhield regisseur Gareth Edwards er niet van om in 2014 met een nieuwe versie te komen van "Godzilla".
15 jaar na een ongeluk in een nucleaire fabriek waar Joe Brody ( Bryan Cransston ) zijn vrouw Sandra ( Juliette Binoche ) verloor, ontdekt hij samen met zijn zoon Ford ( Aaron Taylor-Johnson ) de oorzaak. Een monster dat zich voed op nucleair materiaal werd daar verborgen en is nu wakker en op zoek naar zijn vrouwtje. Hun natuurlijk vijand Godzilla is ook wakker geworden en gaat achter ze aan.
Wat begint als een zeer sterke film met vooral een krachtig optreden van Cranston bloed een beetje dood als ook zijn karakter sterft. Voor een meer dan twee uur durende film die Godzilla heet, komt het titel karakter wel erg weinig in beeld. Ook de grote strijd tussen de monsters is zeer kort en niet echt indrukwekkend. Laten we het maken van Gojira films nu maar over aan de Japanners en laat de Amerikanen hun handen er maar vanaf trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten