zaterdag 30 augustus 2014

Evolutie Wordt Revolutie

Sinds de originele Planet of the Apes uit 1968 zijn er verschillende vervolgen en remakes geweest, maar met "Rise of the Planet of the Apes" uit 2011 werd er meer een prequal gemaakt die het ontstaan uitlegt.
Will Rodman ( James Franco ) heeft een drug ontwikkeld zodat hij zijn vader ( John Lithgow ) die aan de ziekte alzheimer leidt kan helpen. De drug wordt uitgetest op chimpansees, maar als een vrouwtje agressief word tijdens de presentatie wordt alles afgeblazen. Ze bleek echter niet agresief door de drug, maar wilde haar baby Ceasar ( Andy Serkis ) beschermen. Ceasar heeft de drug van zijn moeder meegekregen en begint hierdoor mensachtige emoties en intelligentie te ontwikkelen.
Regisseur Rupert Wyatt brengt in de film de relaties tussen Will en zijn vader en Will en Ceasar meer naar voren en gaat nog niet echt in op het conflict tussen de mens en de apen die in de andere films centraal stond. Het is echt een origine verhaal dat vervolgens verder kan worden ontwikkeld in vervolgfilms.
Door het gebruikmaken van o.a. Andy Serkis die alle bewegingen van Ceasar deed in Motion capture, zijn alle apen in de film zeer natuurgetrouw en levensecht en zorgt ervoor dat je echt met ze meeleeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten