woensdag 20 augustus 2014

Geloof het sprookje niet.

Robert Stromberg begon zijn carrière in de visual effects en werkte zo mee aan grote films als, Pirates of the Caribbean,  The Hunger Games en Life of Pi. Met "Maleficent", een vernieuwde interpretatie van het Doornroosje verhaal, maakt hij zijn regiedebuut. De film is een ware lust voor het oog en het lijkt erop of hij al zijn kennis van visual effects heeft gebruikt bij de totstandkoming.
Maleficent ( Angelina Jolie ) is een fee die opgroeit in een vredig bos koninkrijk. Als kind ontmoet ze het mensenkind Stefan uit het naastgelegen koninkrijk en samen groeien ze op. Maar Stefan ( Sharlto Copley ) heeft een honger naar macht en wil de troonopvolger worden en pleegt verraad naar Maleficent. Uit wraak betovert ze de eerstgeboren dochter van Stefan, Aurora ( Elle Fanning ) die op haar 16 verjaardag zich zal prikken aan een spinnewiel en zo voor altijd in slaap zal vallen.
Deze nieuwe interpretatie geeft een nieuwe laag aan een bekend verhaal en blijft hierdoor verrassend. Het verhaal zit goed in elkaar en er zijn leuke bijrollen weggelegd voor Juno Temple, Imelda Staunton en Sam Riley.  Heerlijke spannende familiefilm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten