donderdag 21 augustus 2014

Ze hebben zoveel lol, dat moet wel illegaal zijn

Bij het maken van een remake van een oudere film blijven mensen vaak vergelijken met het origineel. Je zou verwachten dat dit zeker gedaan zou worden toen Steven Soderbergh met de film "Ocean's Eleven" naar de gelijknamige film uit 1960 met Frank Sinatra, Sammy Davis Jr en Dean Martin in de hoofdrollen. Maar deze nieuwe versie oversteeg het origineel en dit was met name te danken aan de geweldige cast.
Danny Ocean ( George Clooney ) komt net uit de gevangenis en besluit om samen met zijn vriend Rusty Ryan ( Brad Pitt ) een groep mensen samen te stellen om tegelijkertijd drie Las Vegas casino's van Terry Benedict ( Andy Garcia ) te beroven. Ocean zegt dat het om het geld gaat en niet om het feit dat de nieuwe vriendin van Benedict de voormalig vrouw van Ocean Tess ( Julia Roberts ) is.
De film is een echt ensemble stuk met mensen als Matt Damon, Don Cheadle, Bernie Mac en Carl Reiner. De heerlijke humor, het sterke verhaal en de wisselwerking van alle karakters maakte dit tot één van de succesvolste films uit 2001. De twee vervolgen op de film konden helaas het niveau van de eerste film niet meer benaderen, maar blijven ook leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten