zondag 3 augustus 2014

Tot in het oneindige en verder!!

In 1995 kwam er een nieuwe doorbraak in de filmwereld die voor een ware revolutie zorgde. Het computer animatie bedrijf Pixar kwam in samenwerking met Disney met de allereerste avondvullende computer animatie film "Toy Story". Regisseur en medeoprichter van Pixar, John Lasseter veroverde de harten van het publiek met zijn film over het leven van speelgoed en zette een traditie van briljante Pixar films in.
De cowboy pop Woody ( Tom Hanks ) voelt zich bedreigt en is jaloers als hij door de astronaut pop Buzz Lightyear ( Tim Allen ) wordt vervangen als lievelings-speelgoed in de kamer van Andy. Maar als ze beide in de handen vallen van de buurjongen Sid die niets liever doet dan speelgoed stukmaken moeten ze samenwerken om te overleven.
Lasseter brengt een geweldig verhaal, fantastische animatie, een mooie soundtrack en een perfecte stemmen cast bijeen en brengt een film die zowel jong als oud zal boeien. Pixar wordt de standaard waaraan vele computer animatie bedrijven zich gingen meten met wisselend succes. Maar feit is wel dat ze de weg hebben vrijgemaakt voor een nieuwe genre die zeer veel nieuwe variatie heeft kunnen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten