vrijdag 8 augustus 2014

Dit is slechts het begin

In 2005 nam regisseur Christopher Nolan ( Memento ) een gok door nieuw leven in de Batman franchise te blazen samen met schrijver David S. Goyer ( Dark City, Blade ). Maar het pakte zeer goed uit want met "Batman Begins" zette hij een sterk eerste deel neer van een Dark Knight trilogie.
Na de moord op zijn ouders vertrekt miljonair Bruce Wayne ( Christian Bale ) naar Asia waar hij de leerling van Henri Ducard ( Liam Neeson ) wordt die hem leert hoe hij det kwaad moet bestrijden. Als hij terugkeert naar Gotham City creert hij het symbool voor angst, Batman om zo de strijd aan te gaan met alle criminelen en in het bijzonder Scarecrow ( Cillian Murphy ).
De kracht van deze film is dat hij Batman neerzet als realiteit. Het is immers geen superheld met bijzondere krachten, maar een man die door training en met behulp van materialen die voor het leger zijn ontwikkeld de strijd aangaat met het kwaad. Bale is geweldig als playboy en heeft de innerlijke boosheid als Batman. Ook is de film bijzonder goed gecast met sterke acteurs als Gary Oldman, Morgan Freeman, Katie Holmes en Michael Cane als butler Alfred. De film ziet er geweldig uit en je hebt nooit het gevoel dat je naar een comicboek verfilming aan het kijken bent. De film laat je alleen maar verlangen naar meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten