zondag 1 juni 2014

Een komedie met veel smaak

Brad Bird heeft in het begin van zijn carrière bij de tv serie van The Simpsons gewerkt als o.a. regisseur en storyboard artist. Maar hij wilde toch een eigen film maken. Het heeft een aantal jaren geduurd maar toen kwam zijn eigen film The Iron Giant uit in 1999. Het computer animatie bedrijf Pixar zag meteen de potentie van Bird en vroeg hem om de film The Incredibles te regisseren. Na dit overweldigende succes kreeg hij ook de regie van de film "Ratatouille" uit 2007.
De film gaat over de rat Remy ( Patton Oswalt ) die een grote liefde voor koken heeft, wat voor een rat niet echt normaal is. Als hij in Parijs in een restaurant de keukenhulp Linguini ( Lou Romano ) ziet sluit hij een ongewoon verbond met hem om zo via Linguini de beste kok van Frankrijk te worden.
De kracht van Brad Bird als regisseur en als verhalen vertellen komt fantastisch naar boven. De beelden zijn geweldig, het verhaal zit perfect in elkaar en alles klopt in deze film. Heerlijke familiefilm die zowel jong als oud absoluut zal boeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten