donderdag 5 juni 2014

Haar stem werd zijn passie. Haar liefde werd zijn obsessie. Haar weigering werd zijn woede ....

De Musical "The Phantom of the Opera" van componist Andrew Lloyd Webber is één van de langstlopende musicals op West End in London en begon in 1986. De musical is gebaseerd op het boek van Gaston Leroux dat al vele malen is verfilmd, maar nooit eerder werd de Lloyd Webber versie verfilmd tot 2004. Samen met regisseur Joel Schumacher ( Flatliners ) werkte de componist aan een verfilming van zijn musical en hij schreef zelfs 15 minuten extra muziek voor de film.
Het verteld het verhaal van Christine ( Emmy Rossum ) een jonge sopraan die als danseres werkt in het Parijse Operahuis. Ze krijgt les van een onbekend persoon en als ze de hoofdrol in een opera krijgt en de sterren van de hemel zingt maakt de onbekende zich bekend. Het is het Spook van de Opera ( Gerard Butler ), een muzikaal genie met een misvormd gezicht die woont in de catacomben van het Operahuis en compleet geobsedeerd is van Christine.
De film is een plaatje om naar te kijken en de muziek is geweldig. Mooie bijrollen voor Patrick Wilson, Miranda Richardson en Minnie Driver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten