woensdag 25 juni 2014

Bedenk dit; de volgende keer dat ik iemand neerschiet, zou ik gearresteerd worden.

Na het succes van de parodie film Airplane vroegen regisseurs en schrijvers David Zucker, Jerry Zucker en Jim Abrahams of Leslie Nielsen ( nadat mede Airplane acteur Robert Stack had afgehaakt ) of hij de hoofdrol wilde spelen in hun TV serie Police Squad! en niet zonder succes. Nielsen speelde de rol van onbekwame agent Frank Drebin zo sterk dat ze kozen voor het grote doek met de eerst "Naked Gun" film die als subtitel nog 'from the files of police squad!' met zich meekreeg.
In de film ontdekt Drebin, na een aanslag op zijn collega Nordberg ( O.J. Simpson ) dat Vincent Ludwig ( Ricardo Montalban ) een plan heeft om de koningin van Engeland te laten vermoorden.
De grappen in de film zijn net als bij de serie zeer visueel en zeer dubbelzinnig en werken zo goed omdat Nielsen er zo heerlijk droog op reageert. De combinatie van de humor maar het zo filmen alsof het een zeer serieuze crime film is is perfect tot uitvoering gebracht. Er moet wel worden bijgezegd dat dit soort humor niet voor iedereen is, maar fans zullen er heerlijk om kunnen lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten