dinsdag 17 juni 2014

Hey, kerel, je moet echt niet drinken en paardrijden

Family Guy bedenker Seth MacFarlane sloeg met de regie van de film Ted uit 2012 een nieuwe weg in, namelijk die van live action films. Na aan de wieg te hebben gestaan van twee succesvolle animatie series zocht hij waarschijnlijk weer een nieuwe uitdaging. En daar is het niet bij gebleven wat met "A Million Ways to Die in the West" neemt hij niet alleen de regie in handen, hij speelt ook de hoofdrol van Albert.
Albert is een laffe schapenboer in het wilde westen die zijn vriendin Louise ( Amanda Seyfried ) kwijtraakt aan de besnorde Foy ( Neil Patrick Harris ). Om haar terug te winnen gaat hij een duel met hem aan en wordt hij geholpen door de misterieuze nieuwe vrouw in het stadje Anna ( Charlize Theron ) die hem leert schieten. Maar hij weet niet dat zij de vrouw is van de beruchtste crimineel in het westen Clinch ( Liam Neeson ).
A Million Ways laat zien dat MacFarlane absoluut talentvol is op vele vlakken, de beelden zien er goed uit en het western gevoel wordt zeker opgewekt. Maar de typische family guy humor met veel sex grappen en wc humor werkt toch iets minder in live action en zouden niet zoveel herhaald moeten worden. Een leuke start als acteur en het potentieel is er, maar er is nog veel ruimte om te groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten