dinsdag 10 juni 2014

Keihard En Confronterend

Vandaag een film van eigen bodem uit 2003 maar in een compleet nieuwe uitgave, "Van God Los". De film van regisseur Pieter Kuijpers ( doodslag ) is namelijk vorige jaar vanwege het tienjarig jubileum opnieuw uitgebracht op DVD en Blu ray in een vernieuwde uitgave. De kleuren zijn veel beter gemixt dan de originele DVD release en daardoor lijkt het of de film recent is opgenomen.
Het verhaal van een ongewone vriendschap tussen Stan ( Egbert Jan Weeber ), een goeie jongen uit een rijke buurt en Maikel ( Tygo Gernandt ) een kleine crimineel uit een foute buurt in Venlo. De twee vormen de basis van de Bende van Venlo waar ook Anna ( Angela Schijf ) en Sef ( Mads Wittermans ) deel van uitmaken. De film is gebaseerd op de gruwelijke carnaval moorden uit de jaren 90 in Venlo, maar stel de vriendschap meer centraal dan de verschrikkelijke daden.
Het was net als bij de eerste keer weer even wennen om de hoofdrolspelers in het Limburgs te horen praten, maar de kracht van het acteren, met name van Gernandt laat je dit snel vergeten. De film ziet er geweldig uit en heeft nog steeds dezelfde impact en kracht. Heb je nog de vorige DVD versie, gooi die dan onmiddellijk weg en haal deze absoluut betere versie in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten