zaterdag 21 juni 2014

Vechten. Dromen. Hoop. Liefde

Het bekende boek van Victor Hugo, "Les Misérables" is al meerdere keren verfilmd, maar in 2012 is een verfilming gemaakt van de musical. Het grootste gedeelte van de film worden de teksten gezongen een zeer sporadisch wordt er gesproken.
Het verteld het verhaal van Jean Valjean ( Hugh Jackman ) die 19 jaar in de gevangenis heeft gezeten en als slaaf heeft gewerkt voor het stelen van een stuk brood. Als hij voorwaardelijk vrij komt gaat hij op de vlucht en steelt zilverwerk uit een kerk. De priester toont hem genade en geeft hem het zilver om een nieuwe leven te beginnen. Jaren later is hij burgemeester geworden en beloofd een fabriekswerker Fantine ( Anne Hathaway ) op haar sterfbed dat hij voor haar dochter zal zorgen, maar zijn verleden blijft hem volgen in de vorm van inspecteur Javert ( Russel Crowe ).
Regisseur Tom Hooper ( The King's Speech ) heeft een geweldige sterren cast samengesteld waaronder, Helena Bonham Carter, Amanda Seyfried en Sacha Baron Cohen. Veel van de emotionele liedjes zijn in 1 take opgenomen waardoor je de gehele emotionele lading van de acteurs te zijn krijgt en de impact nog groter is. Jackman is misschien bekend als actieheld, maar dit gaat hem heel erg goed af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten