donderdag 12 juni 2014

Wanneer het jouw nummer is, is het over

Tijdens een pauze van het werken aan de film Heavenly Creatures kwamen regisseur Peter Jackson ( The Hobbit ) en zijn vrouw en mede schrijfster Fran Walsh op het idee van "The Frighteners". De outline werd naar Robert Zemeckis ( Forrest Gump ) gestuurd en die zag hier wel een film in, niet om zelf te maken, maar om te produceren. Ook had hij wel een idee voor de hoofdrol speler met wie hij de Back to the Future films had gemaakt, en zo werd Michael J. Fox gecast als Frank Bannister. Bannister krijgt na de tragische dood van zijn vrouw in een auto-ongeluk paranormale gaven waardoor hij met de doden kan communiceren. Hij gebruikt de doden om levende mensen op te lichten als geest uitdrijver. Maar als er een demonische verschijning in het stadje opdoemt die veel slachtoffers maakt lijkt Bannister de enige die er wat aan kan doen.
Met deze film liet Jackson zien dat hij toe was aan het grotere werk met veel special effects. Na afloop zochten ze een film waarvoor de extra computers die hiervoor waren aangeschaft konden worden gebruikt en dat werd uiteindelijk Lord of the Rings.
DVD tip: Voor mensen die van filmmaken houden is het aan te raden om de speciale 3 DVD box te halen. Hier zit namelijk ook een meer dan 4 uur durende documentaire bij over het maken van The Frighteners die zeer de moeite waard is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten