maandag 9 juni 2014

Houd uw handen van mijn lobby jongen!

Regisseur Wes Anderson ( Moonrise Kingdom, The Royal Tenenbaums ) maakt films die niet zozeer voor het grote publiek gemaakt worden. De stijl en het soort humor zal niet iedereen aanspreken, maar voor de echte fans is er weer een nieuwe film, "The Grand Budapest Hotel".
Het verteld het verhaal van een legendarische congierge van het beroemde Europese hotel, M. Gustave( Ralph Fiennes ) en Zero Moustafa (Tony Revolori ) de lobby boy die zijn beste vriend wordt tegen de achter grond van oorlogen, een strijd om een familie fortuin en de diefstal van een beroemd schilderij.
De humor in deze film is wederom echt Anderson en ook de manier waarop alles in beeld gebracht wordt, met veel kleine ruimtes, minimale camerabewegingen en heldere kleuren. Zoals in veel van zijn films komen dezelfde acteurs in grotere of kleinere rollen zoals Adrien Brody, Jason Schwartzman, Owen Wilson en natuurlijk Bill Murray die al 7 keer met hem heeft samengewerkt. Daarnaast zijn tal van andere sterren te zien als F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Willen Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Edward Norton en Tilda Swinton.
Fiennes is geweldig om naar te kijken en Revolori is een absolute aanwinst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten