dinsdag 18 november 2014

De engste comedy aller tijden!

Toen acteur Gene Wilder werd gecast in de film 'Blazing Saddles' uit 1974 van regisseur Mel Brooks, vroeg hij of Brooks zijn idee als volgende film wilde maken. Dit idee werd de film "Young Frankenstein" uit 1974. 
Een jonge neurochirurg (Gene Wilder) erft het kasteel van zijn grootvader, de beroemde Dr. Victor von Frankenstein. In het kasteel vindt hij een rare man met een bochel genaamd Igor ( Marty Feldman ), de mooie lab assistent Inga ( Teri Garr ) en de oude huishoudster, Frau Blucher ( Cloris Leachman ). De jonge Frankenstein vond het werk van zijn grootvader onzin, maar als hij het boek ontdekt waar de gekke dokter zijn reanimatie experiment beschreef , verandert hij plotseling van gedachten.
Young Frankenstein is geen typische Mel Brooks parodie waar normaal de humor een belangrijkere rol speelt dan het plot. Dit is de invloed van Gene Wilder die naast de hoofdrol ook samen met Brooks het script heeft geschreven. De film is een perfecte parodie op de oude Frankenstein films en weet de sfeer en de toon precies te evenaren. Wilder noemde dit zijn favoriete film waar hij in meespeelde en het is ook absoluut een hoogtepunt van Brooks als regisseur.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten