maandag 10 november 2014

Wanneer dingen slecht gaan, zullen ze het ergste doen

Er zijn al veel comic book films voortgekomen uit de Marvel stal als Iron Man, Thor, The Avengers en Spider Man. De wat onbekendere comic "Guardians of the Galaxy" heeft nu ook zijn eigen film.
Na het stelen van een mysterieuze bol in de uithoeken van het heelal is voormalig aardbewoner Peter Quill ( Chris Pratt ) nu het doelwit van een klopjacht onder leiding van de schurk Ronan ( Lee Pace ). Als Quill samen met de ruimte criminelen Gamora ( Zoe Saldana ), Rocket ( Bradley Cooper ), Groot ( Vin Diesel ) en Drax ( Dave Bautista ) wordt opgesloten in een gevangenis besluiten ze een team te vormen om Ronan te bestrijden en het universum te redden.
De film vind een mooie combinatie tussen geweldige actie, emotionele scenes en humor. Ook de nodige zelfspot en het belachelijk maken van het genre komt geregeld voor. Het verhaal is niet bijzonder sterk en doet denken aan vele andere films, maar dit was nodig om de karakters bij elkaar te krijgen en een team te laten vormen zodat ze samen kunnen strijden in vervolgfilms.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten