vrijdag 7 november 2014

Het is gek. Het is schandalig. Het is een TV station gerund door een gek!

'Weird Al' Yankovic is werd in de jaren 80 en 90 bekend door zijn  parodieën van populaire hits van o.a. Michael Jackson en Madonna. Zo maakte hij nummers als 'Eat it', 'Fat', 'Like a Surgeon' en 'Smells like Nirvana'.
In 1989 waagde hij de stap naar het grote scherm en schreef hij samen met zijn manager Jay Levey de film "UHF". Levey ging de film regisseren en Yankovic nam de hoofdrol voor zijn rekening.
George Newman ( Yankovic ) is een dagdromer die daardoor geen baan kan vasthouden. Als zijn oom hem baas maakt van een klein TV station dat snel geld en kijkers verliest, komt zijn verbeelding juist goed van pas en bedenkt hij de meest aparte tv shows.
UHF deed het niet al te best in de bioscoop omdat hij moest opboksen tegen grote films als Indiana Jones 3, Lethal Weapon 2 en Batman. Maar de film is uitgegroeid tot een echte cult klassieker waarvan de originele videobanden voor 100 dollar op Ebay werden verkocht totdat de film in 2002 uitkwam op DVD. Naast Yankovic zien we ook een briljante rol van Michael Richards ( Kramer uit Seinfeld ) als simpele schoonmaker en verrassende TV ster an Fran Drescher ( The Nanny ) als receptioniste met presentatie ambities.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten