maandag 17 november 2014

Je geest is de plaats van de misdaad

Na zijn feature debuut 'The Following' uit 1998 heeft schrijver en regisseur Christopher Nolan films gemaakt die zijn gebaseerd op comics, andere films of korte verhalen tot de film "Inception" uit 2010.
Dit was een compleet origineel idee van Nolan zelf waar hij al 10 jaar mee speelde en die hij eigenlijk na zijn film Insomnia wilde maken.
Inception verteld het verhaal van Cobb ( Leonardo Dicaprio ) een dief die bedrijfsgeheimen steelt door gebruik te maken van een technologie die hem in staat stelt om dromen te delen. Zakenman Saito ( Ken Watanabe ) wil dat Cobb het tegenovergestelde doet, namelijk een inception, een idee planten in het hoofd van CEO Robert Fisher ( Cillian Murphy ). Cobb stelt een team samen met o.a. architect Ariadne ( Ellen Page ) en zijn rechterhand Arthur ( Joseph Gordon-Levitt ).
Inception is een geweldige film die perfect is uitgevoerd op elk niveau. De beelden zijn fantastisch, het verhaal zit sterk in elkaar en blijft boeien tot de laatste seconde, het acteerwerk is van hoog niveau, de muziek is geweldig en de sets zijn van top niveau. Dit is waarom mensen naar de bioscoop gaan en Nolan zal niemand teleurstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten