dinsdag 11 november 2014

Niets is zo eenvoudig als Zwart-wit

Gary Ross begon zijn carrière als schrijver van films als 'Big' uit 1988 en 'Dave' uit 1993. In 1998 nam hij naast het schrijven ook de rol van regisseur op zich bij de film "Pleasantville". Nu is hij vooral bekend als de regisseur van de eerste Hunger Games film.
David ( Tobey Maguire ) is een eenzame jongen in de jaren 90 die zijn eigen realiteit ontsnapt door een zwart wit soap op tv te kijken genaamd Pleasantville. Zijn zus Jennifer ( Reese Witherspoon ) die veel vrijer en eigenwijzer is, vecht op een avond met David om de afstandbediening en plots verdwijnen de tieners in de TV en bevinden ze zich in de zwart wit wereld van Pleasantville als Bud en Mary Sue Parker met nieuwe ouders ( William H Macy en Joan Allen ). Beide willen weg uit deze vreemde wereld, David door te doen alsof hij Bud is omdat hij alles van deze wereld weet en Jennifer doet waar ze zelf zin in heeft. Het ene leidt tot het andere en plots is er een rode roos in Pleasantville en dat is nog maar het begin van de verandering.
De film is niet alleen een mooi verhaal en geweldig in beeld gebracht, maar het zet de kijker ook aan het denken en dat maakt het een zeer complete en goede film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten