maandag 3 november 2014

Er komt iets aan. Iets wat je nog nooit hebt gekend.

Ook bij computer animatie zijn vervolg films heel normaal, zoals al blijkt uit Toy Story 2 en 3, Madagascar 2 en 3, en de verschillende Ice Age films. Het kon dus ook voor de succesvolle film How to Train Your Dragon uit 2010 niet uitblijven of er zou een vervolg komen met "How to Train Your Dragon 2".
Vijf jaar na de gebeurtenissen uit deel 1, leven de Vikingen en draken nu gezamenlijk en terwijl de jongeren hun nieuwe favoriete sport Drakenrace beoefenen gaan Hiccup ( Jay Baruchel ) en zijn draak Toothless eropuit om de wereld in kaart te brengen. Zo komen ze achter een eiland van ijs waar honderden draken leven samen met een mysterieuze drakenrijder en komen ze achter een plan van Drago ( Djimon Hounsou ) die alle draken wil vangen om er een leger mee te vormen.
Dit vervolg is net als de karakters in de film volwassener dan het eerste deel en dat doet de film goed. Regisseur Dean DeBlois heeft ervoor gekozen om geen copy van het eerste deel te maken, maar voor nieuwe karakters en een uitdieping van de bestaande karakters te kiezen. Hierdoor wordt de film in zijn geheel voller en beter. De animatie is van een geweldig niveau met name in de scenes waarin honderden draken in de meest fantastische kleuren voorbij komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten