donderdag 20 november 2014

Je zult nooit meer in het water gaan

Met de film "Jaws" uit 1975 zette Steven Spielberg zijn naam op de kaart en begon zo zijn succesvolle carrière als regisseur.
Wanneer een gigantisch grote witte haai de gemeenschap van het kleine eiland Amity bedreigd, gaan politiechef Brody ( Roy Scheider ), mariene wetenschapper Hooper ( Richard Dreyfuss ) en de ruige visser Quint ( Robert Shaw ) eropuit om de haait te stoppen.
Spielberg weet het beste uit zijn acteurs te halen, zorgt voor een goed verhaal en weet de horror en comedy goed te balanceren. Maar de kracht van de film was eigenlijk een geluk bij een ongeluk. De haai, met bijnaam 'Bruce', die speciaal voor deze film gemaakt was had technische problemen die eerst moesten worden opgelost. Spielberg moest daarom scenes schieten zonder dat de haai zelf echt te zien was. Door een combinatie van de bekende twee noot compositie van John Williams en veel shots vanuit het oogpunt van de haai zelf werd een ongelofelijke spanning opgewekt die op zijn hoogtepunt beloont werd met de haai zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten