zondag 20 september 2015

AUB de kinderen niet voeren

De horror comedy lijkt een eigen genre te worden en "Cooties" uit 2014 is daar een mooi voorbeeld van. De combinatie van humor en horror is al zeer oud, maar sinds 'Shaun of the Dead' zien we dat het een eigen genre verdient.
Clint ( Elijah Wood ) is een invalleraar op zijn oude school, maar zijn eerste dag begint niet zo goed. Eén van de leerlingen bijt een andere leerling nadat ze besmet is met een kippenvirus. De hel breekt uit waarbij het virus de jonge kinderen veranderd in bloeddorstige monsters. Clint en een groep leraren ( waaronder Alison Pill, Rainn Wilson en Jack McBrayer ) moeten samenwerken om de school levend te verlaten.
De film is het debuut van regisseurs Jonathan Milott en Cary Murnion en het verhaal is weer een verfrissende kijk op zombiefilms, hoewel het soms wat ongemakkelijk is als er jonge zombie kinderen worden gedood. De film is een mooie combinatie van humor en zeer bloederige horror en zorgt dus voor een vermakelijke avond voor mensen die geen zwakke maag hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten