vrijdag 25 september 2015

Niets is gevaarlijker dan een man die niets heeft te verliezen

Het kan soms gebeuren dat het plot van een film wel erg dicht bij de realiteit van de dag komt en zo was dit ook het geval met "Collateral Damage" uit 2002 van regisseur Andrew Davis. De film ging namelijk over een terroristen aanval op Amerika en de originele release datum van de film was 5 oktober 2001, iets meer dan 3 weken na de gebeurtenissen op 11 september 2001.
Na de dood van zijn vrouw en kind bij een bomaanslag die werd toegeschreven aan terrorist Claudio Perrini ( Cliff Curtis ) neemt brandweerman Gordy Brewer ( Arnold Schwarzenegger ) het recht in eigen hand en gaat naar Colombia om Perrini te pakken voor zijn daden.
Je zou kunnen zeggen dat dit een typische Scharzenegger film is, maar dan op een andere manier. Hij is namelijk geen typische held of actiefiguur die al schietend de badguy achternazit. Als brandweerman heeft hij respect voor leven, en zijn actie komen alleen voort uit zijn wraakgevoelens voor zijn gezin. Het is niet één van zijn beste films, maar staat toch garant voor een avondje actiefilm kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten