donderdag 3 september 2015

Koninklijke obsessie

Sprookjes zijn altijd een goede inspiratiebron geweest voor films, zoals veelal uit Disney films blijkt, maar niet alle sprookjes zijn voor kleine kinderen. De film "Tale of Tales" uit 2015 van regisseur Matteo Garonne is gebaseerd op de Pentamerone, sprookjes van de 17de eeuwse dichter Giambattista Basile en bevat thema's die niet voor de kleintjes zijn.
De film bestaat uit 3 verhalen van koningen en koninginnen die verbonden zijn door obsessie. Queen of Longtrellis ( Salma Hayek ) kan geen kinderen krijgen, maar de komst van een misterieuze man zorgt ervoor dat ze zwanger wordt, maar dit valt anders uit dan gedacht. King of Strongcliff ( Vincent Cassel ) doet alles voor de liefde van de vrouwen totdat hij betoverd raakt door het gezang van wat hij denkt dat een jonge vrouw is. Het is echter een oude vrouw, maar met gebruik van wat magie krijgen beide wat ze wilden. King of Highhills ( Toby Jones ) ze geobsedeerd door een magisch wezen dat hij zijn dochter uit het oog verliest en haar uiteindelijk uithuwelijkt aan een ogre.
Die film ziet er geweldig uit, en het acteerwerk is van goed niveau, maar de film is met 2 uur en 5 minuten veel te lang. De verhalen worden niet echt goed afgewisseld en lijk zo maar bij elkaar gegooid te zijn. Er had meer ingezeten als de montage een stuk strakker was geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten