vrijdag 11 september 2015

De liefde van haar leven na de dood

Dat regisseur Tim Burton van stop-motion animatie met echte poppen houdt liet hij al zien in de door hem geschreven film 'The Nightmare Before Christmas' uit 1993. In 2005 kwam hij met zijn eigen stop-motion film "Corpse Bride" die hij samen regisseerde Mike Johnson.
Victor ( Johnny Depp ) wordt uitgehuwelijkt aan Victoria ( Emily Watson ) maar als het tijdens de oefening fout gaat rent hij het bos in waar hij zijn huwelijksgelofte gaat oefenen. Als een jonge overleden vrouw ( Helena Bonham Carter ) dit hoort denkt ze dat Victor met haar is getrouwd en neemt ze hem mee naar de wereld van de doden, die veel levendiger is dan de wereld van de levenden.
De film heeft een absolute Burton look en feel, de karakters zijn heerlijk vreemd en zeer uniek, de muziek van Danny Elfman is een perfecte combinatie en het heeft een sterk verhaal. De stop-motion animatie is van zeer hoog niveau en zo ontzettend gedetailleerd en overvloedig dat je de film meteen nog een keer wilt bekijken om te zien wat je allemaal had gemist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten