vrijdag 4 september 2015

We verzoeken u om uw telefoon AAN te zetten tijdens de film

Dat nieuwe ideeen in film niet altijd alleen maar uit Amerika komen was te zien in de film "App" uit 2013 van regisseur Bobby Boermans. De film maakte namelijk als eerste film gebruik van een 'second screen'. Door het downloaden van een app op je telefoon kreeg je tijdens de film extra dingen te zien, andere camera beelden, of extra foto's en informatie. De app luisterde naar het geluid van de film een wist zo de juiste beelden op het juiste moment te laten zien.
De psychologie studente Anna ( Hannah Hoekstra ) vindt een vreemde app op haar telefoon die haar leven begint te beïnvloeden en zorgt voor bizarre gebeurtenissen en manipulatie van mensen om haar heen, waaronder haar beste vriendin Sophie ( Isis Cabolet ).
De film is een goede thriller met een origineel concept en de second screen technologie ( die zowel in de bioscoop als thuis op de bank werk ) is een mooie aanvulling en bied nog veel meer mogelijkheden. Hierdoor wordt een film ervaring nog completer en begeef je je echt in een andere wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten