dinsdag 15 september 2015

Ze zijn hier!

We kennen Steven Spielberg natuurlijk van zijn regie en produceer werk, maar hij heeft ook een aantal schrijf credits op zijn cv staan waaronder de horror film "Poltergeist" uit 1982.
Steve ( Craig T Nelson ) en Diane ( JoBeth Williams ) wonen met hun drie kinderen in een nieuwbouw buurt. Als er plotseling dingen in huis beginnen te bewegen blijken er geesten in het huis te zitten die in eerste instantie vriendelijk lijken. Maar dat slaat om als de jongste dochter Carrol Ann ( Heather O'Rourke ) door de geesten word meegenomen.
De film is geregisseerd door de ervaren horror regisseur Tobe Hooper ( The Texas Chain Saw Massacre ) en is een sterk voorbeeld van een enge horror ipv een bloederige horror. Spielberg laat zien dat hij niet alleen fantasy verhalen in zich heeft, maar ook een duistere kant heeft. Over het algemeen wordt er goed geacteerd, maar de twee jongste kinderen en dan met name O'Rourke stelen toch steeds de scenes waarin ze spelen. De klassieker is in 2015 verfilmd als remake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten