vrijdag 18 december 2015

De wet heeft grenzen, hij niet

Het duurde 12 jaar voordat het regiedebuut van Christopher McQuarrie, 'The Way of the Gun' een opvolger kreeg, maar in 2012 kwam hij met zijn tweede film "Jack Reacher".
Nadat een sniper 5 mensen at random doodschiet wordt de dader al snel gegrepen. De man bekend niet maar schrijft haal Jack Reacher ( Tom Cruise ). De advocaat van de man Helen ( Rosamund Pike ) is blij als Reacher komt, maar hij hoopt juist dat de man de dader is. Toch gaat hij op onderzoek uit en merkt dat het veel verder gaat dan gedacht.
De film is gebaseerd op het karakter van schrijver Lee Child, en zorgde in het begin voor nogal wat commotie bij fans aangezien hun geliefde karakter Reacher die in het boek 1 meter 95 is en 125 kilo is, en Cruise maar een klein afgetraind mannetje is. McQuarrie zet een solide actiefilm neer die zeer geïnspireerd is door de actiefilms uit de jaren 60 en 70. Geen overbodige explosies, vuurgevechten en special effects, maar keiharde actie waarbij de 'held' ook vooral zijn hersens gebruikt om de 'badguys' te slim af te zijn. Cruise laat wederom zien dat hij graag zijn eigen stunts doet en dat is vooral te zien in de achtervolging in de auto, waar je steeds weer ziet dat hij het allemaal zelf doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten