zondag 27 december 2015

Iedere generatie heeft zijn verhaal

We hebben er 32 jaar op moeten wachten maar 'Star Wars Return of the Jedi' heeft eindelijk een waardige opvolger met "Star Wars: The Force Awakens" uit 2015 van regisseur J.J. Abrams.
30 jaar nadat Darth Vader en het Empire zijn verslagen is er een nieuw kwaad, The First Order. Scavenger Rey ( Daisy Ridley ) vindt de droid BB-8 die een kaart heeft naar de verloren Luke Skywalker  ( Mark Hamill ) met de hulp van een overgelopen stormtrooper Finn ( John Boyega ) en twee smokkelaars gaat ze samen met het verzet de strijd aan tegen de First Order.
Abrams brengt alles terug wat zo goed was aan de originele trilogie, de actie, humor, avontuur, geweldige decors, miniaturen en vooral veel echte dingen ( en geen overdaad aan greenscreen zoals de tweede trilogie ). Ook zien we de vertrouwde gezichten van Chewbacca, Han Solo, Leia, Luke, R2D2 en C3PO terug maar is er ook een geweldige nieuwe Droid BB-8. Dit is zoals een Star Wars film hoort te zijn en Abrams heeft nu zowel Star Trek als Star Wars zeer succesvol nieuw leven in geblazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten