dinsdag 29 december 2015

Het verhaal van een underdog. En zijn hond.

Eén van de meest populaire stripseries ter wereld is 'Peanuts' van Charles M. Schulz. Er zijn vele boeken uitgebracht en ook vele tekenfilms en specials maar nu is er dan ook de stap gemaakt naar computer animatie met "The Peanuts Movie" uit 2015 van regisseur Steve Martino.
Charlie Brown begint zijn epische queeste om de liefde van zijn leven, het meisje met de rode haren, voor zich te winnen. Tegelijkertijd moet Snoopy het in de lucht uitvechten met zijn aartsvijand de Red Baron.
Hoewel de film gemaakt is met computeranimatie hebben de makers veel tijd besteed om de look en feel zoveel mogelijk authentiek te krijgen en een handgetekende stijl te weerspiegelen wat zeer goed is gelukt. Ook de stemmencast is zeer goed gekozen en doet zeer veel denken aan de vroegere tekenfilms. De film biedt het publiek weer eens iets anders en zeker de fans van de strips zullen zeer tevreden zijn met de film. Of de huidige jongere generatie die niet echt is opgegroeid met de strip ook van de film zullen houden is nog maar te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten