vrijdag 4 december 2015

Elke droom begint met een enkele stap

In 1974 deed Philippe Petit iets onmogelijks wat niemand hem ooit heeft nagedaan of wat iemand hem ooit meer kan nadoen. Hij liep over een kabel tussen de twee torens van het World Trade Center in New York. Dit zorgde in 2008 voor een documentaire en het verhaal is nu ook verfilmd door Robert Zemeckis als "The Walk" uit 2015.
De Franse jongleur en koorddanser Philippe Petit ( Joseph Gordon-Levitt ) bedenkt een plan om een koord te spannen tussen de twee in aanbouw zijnde World Trade Center torens om daar tussen te koorddansen. Hij krijgt de koordans instructies van Papa Rudy ( Ben Kingsley ) en hij brengt een internationaal gezelschap bij elkaar om hem te helpen om het onmogelijke te verwezelijken.
Zemeckis zorgt voor een mooie opbouw met een ware ode aan Parijs en New York uit de jaren 70 die leiden naar een zeer bijzondere climax die door de 3D effecten de kijker het gevoel geeft dat ze zelf op de kabel staan zo ver boven de grond. Gordon-Levitt is de perfecte combinatie van charmant, humoristisch, gek, soms wat angstaanjagend en vooral gedreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten