woensdag 2 december 2015

Eén nacht is het enige dat staat tussen hen en de vrijheid.

Dat Robert Rodriguez en Quentin Tarantino een goed duo vormen lieten ze al in 1996 zien in "From Dusk Till Dawn". Rodriguez deed de regie en Tarantino schreef het verhaal en nam één van de hoofdrollen voor zijn rekening.
Na een overval belanden de broers Seth Gecko ( George Clooney ) en Richard Gecko ( Tarantino ) in een motel waar ze voormalig priester Jacob Fuller ( Harvey Keitel ) en zijn kinderen ( waaronder Juliette Lewis ) ontvoeren. Op hun vlucht naar Mexico maken ze een stop bij de Biker bar 'Titty Twister' waar in de nacht zeer vreemde dingen gebeuren.
Het lijkt of je naar twee compleet verschillende films kijkt, de eerste helft is een echte crime thriller en het tweede deel een echte horror thriller. En vooral omdat je dit tweede deel niet ziet aankomen is het zo succesvol. De overhang is perfect gedaan, en de spanning in beide delen zit er goed in. Voor Clooney was dit zijn echte doorbraak in film en Tarantino liet wederom zien dat hij naast schrijven en regisseren ook niet onverdienstelijk kan acteren. De film leverde nog twee vervolgen op die de creativiteit van beide heren mistte. En momenteel is er een tv serie uit die gelukkig weer in beheer is van Rodriguez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten