zondag 6 december 2015

Geloof jij in monsters?

Auteur R.L. Stine schreef van 1992 tot 1997, 62 boeken onder de Goosebumps titel. Het waren horror fictie verhalen voor jongvolwassenen. Sinds 1998 zijn er al plannen om er een film van te maken, waar o.a regisseur Tim Burton bij betrokken was. Maar we moesten tot 2015 wachten tot regisseur Rob Letterman met een verhaal naar het grote scherm kwam met de film "Goosebumps".
Zach ( Dylan Minnette ) is net verhuisd als hij zijn nieuwe buurmeisje Hannah ( Odeya Rush ) ontmoet. Ze blijkt de dochter van horror schrijver R.L. Stine ( Jack Black ) te zijn die al de monsters waar hij over schreef in boeken gevangen houdt. Als Zach er per ongeluk ééntje uitlaat moet hij samen met Hannah, Champ ( Ryan Lee ) en Stine zijn best doen om alle monsters weer te pakken te krijgen.
De film bevat vele karakters uit de boekenserie en is een mooie combinatie van humor, actie en milde horror, maar dan voor het hele gezin. Voor Letterman en Black is dit de derde samenwerking na 'Shark Tale' en Gulliver's Travels en voor Letterman is dit zijn tweede live action film. De film is een ode aan de Goosebumps boeken en de schrijver maakt zelf ook nog even een kleine cameo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten