woensdag 9 december 2015

Hoe word je wakker uit een nachtmerrie als je niet slaapt

Sommige acteurs doen vreemde dingen voor een filmrol. Zo kwam Robert de Niro 30 kilo aan voor zijn rol in 'Raging Bull'. Maar dit staat in het niet bij het gewichtsverlies van bijna 32 kilo tot een schrikbarende 55 kilo lichaamsgewicht van Christian Bale voor zijn rol in "The Machinist" uit 2004 van regisseur Brad Anderson. Nog wonderbaarlijker is dat Bale een jaar later weer een bonk spieren was om als Batman ten tonelen te treden.
Trevor Reznik ( Bale ) is een machine werker in een fabriek die al een jaar niet heeft geslapen en zijn lichaam is tot bijna niets meer over. De enige persoon die hij nog emotioneel in zijn leven toelaat is prostituee Stevie ( Jennifer Jason Leigh ), maar Reznik begint steeds meer aan zijn geestelijke gezondheid twijfelen.
De film pakt je in de eerste minuten beet en laat je vervolgens niet meer los, zelfs niet nadat de film is afgelopen. Bale zet een ongelofelijke prestatie neer en laat een ware toewijding aan zijn rol zien. Een mooi verhaal dat blijft groeien en blijft intrigeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten