dinsdag 22 december 2015

Een omgekeerd liefdesverhaal

Het klassieke sitcom genre leek een beetje op uitsterven, maar werd nieuw leven ingeblazen in 2005 met de start van "How I Met Your Mother" van Carter Bays en Craig Thomas.
Het is het jaar 2030 en Ted Mosby verteld aan zijn kinderen het verhaal how hij hun moeder heeft ontmoet. Het verhaal begint in 2005 waar Ted ( Josh Radnor ) samenwoont met zijn college huisgenoot Marshall ( Jason Segel ) die gaat trouwen met de liefde van zijn leven Lily ( Alyson Hannigan ). Ondertussen probeert zijn vriend Barney ( Neil Patrick Harris ) hem te koppelen aan Robin ( Cobie Smulders ).
Het duurde 9 seizoenen voor we erachter kwamen wie de moeder in het verhaal was en gedurende de seizoenen werden verschillende mogelijkheden gegeven. De sitcom maakt optimaal gebruik van flashbacks, flash forwards, verschillende oogpunten en het feit dat de serie zonder publiek word gemaakt, waardoor er veel meer mogelijk is. De serie heeft gezorgd voor de doorbraak van Jason Segel, Cobie Smulders en de terugkeer van Neil Patrick Harris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten