dinsdag 15 december 2015

Jaren lang zijn lijnen getrokken en dan in geel ingekleurd

In 1987 zagen The Simpson van Matt Groening het levenslicht als korte animatie filmpjes in 'The Tracey Ullman Show' maar ze kwamen pas echt goed tot hun recht in hun eigen animatie show die startte in 1989 en nu al aan zijn 27ste seizoen bezig is. In 2007 kwam er een langverwachte droom uit met "The Simpsons Movie" waar de gele familie voor het eerst op het grote scherm te zien waren.
Nadat Homer Simpson ( Dan Castellaneta ) het water in de stad vervuild wordt de stad opgesloten in een glazen koepel en wordt de familie waaronder Marge ( Julie Kavner ), Bart ( Nancy Cartwright ), Lisa ( Yeardley Smith ) en Maggie voortvluchtig en besluiten ze te verhuizen naar Alaska.
De film kwam op het juiste moment en bracht de serie in een nieuwe periode. Door meer naar digitaal en widescreen te gaan wat de film tot gevolg had werd de wereld van de Simpsons nog groter en mooier met meer kleuren en meer mogelijkheden. Het verhaal is goed uitgewerkt en pas ook echt in een langere tijdspanne. Je zit niet na 20 minuten al te wachten op het einde. Er zitten een aantal leuke cameo's in de film en alle bij karakters krijgen even hun schermtijd. Voor de echte fans is dit een absolute must en voor iedereen die van comedy houd eigenlijk ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten