donderdag 30 oktober 2014

1.000.000 ton staal. 100.000 mensen in gevaar. 100 minuten voor inslag

De laatste film die Tony Scott regisseerde voor hij in 2012 zelfmoord pleegde heette ironisch genoeg "Unstoppable". Het was de vijfde keer dat hij samenwerkte met acteur Denzel Washington die hier samen met Chris Pine de hoofdrol speelde.
Deze op waargebeurde feiten geïnspireerde film gaat over een onbemande trein die op volle snelheid richting een stad dendert na een fout van een machinist die was uitgestapt om een wissel om te zetten. Frank ( Washington ) is een veterane bestuurder die samen met de jonge conducteur Will ( Pine ) onderweg zijn met hun trein en de onbemande trein maar net kunnen ontwijken. Ze besluiten de achtervolging aan te gaan om te proberen de losgeslagen trein te stoppen.
Al na een paar minuten in de film gaat de trein er vandoor en start de zenuwslopende rit voor de kijker. De manier van snelle edits en strakke beelden die we van Scott gewend zijn komen hier helemaal tot zijn recht en maken er een ware adrenaline rush van. Ook het gebruik van echte treinen en bijna geen CGI doen de film veel goed en geven een harde en realistische look.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten