dinsdag 28 oktober 2014

Hang op en je sterft

Regisseur Joel Schumacher raad het niemand aan, ondanks dat het één van zijn beste filmervaringen ooit is, om een film in 10 dagen te filmen. Toch deed hij dit met de film "Phone Booth" uit 2002.
De film gaat over Stu Shepard ( Colin Farrell), een gelikte PR man en beroeps leugenaar die in een telefooncel en afspraakje met zijn vriendin Pam ( Katie Holmes ) maakt zodat zijn vrouw Kelly ( Radha Mitchell ) er niet achter komt. Als hij ophangt gaat de telefoon over en komt Stu in zijn ergste nachtmerrie terecht. Hij wordt gebeld door een man ( Kiefer Sutherland ) die hem verteld dat hij dood gaat als hij de telefoon ophangt en de rode stip van een laser laten zien dat hij hier te maken heeft met een scherpschutter.
De film speelt zich realtime af en voor 95% speelt het zich af in en rond de telefooncel. Het lijkt haast onmogelijk dat hier een spanende film uit voortkomt, maar toch is dit het geval. Farrell zet een geweldige prestatie neer en laat zeer veel lagen zien en alle emoties die daar bij horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten